Tech4o
Eureka!

Начало  » НовиниНова система за ултра леки палатки Wicki Up

 

Новата пирамидална конструкция предлага най-доброто съотношение между размер и тегло.


Нова ултра лека палаткаСъстои се от една централно разположена алуминиева нагласяема рейка на фирмата DAC и шест колчета. Външната част е от силиконизиран непрокъсващ се найлон 20D. Осигурява изключителна стабилност при лошо време. Предлага се в варианти за трима и четирима. Тегло на триместната палатка: 2.1 kg; на четириместната: 2.9 kg.

Ново за 2011 - Освен Solhuma Vital Stove се предлага и Vital Grill


Vital Stove е толкова лека и компактна в сгънат вид, че може да я носите навсякъде с вас. Екологичната печка може да гори съчки и клечки, хартия, картон, листа, даже изпражнения от як! При това дава много енергия - до 20,000 BTU с мощността си от 5.6KW. Vital Grill ви осигурява подвижно барбекю. Цена: Vital Stove - 169 лв, Vital Grill - 249лв.


Chrysalis

Вижте как работи на видео!

Vital Stove

 

 

Ново за 2009 - Zephyr 2 SUL - просторна палатка с ниско тегло


Ултра лека палатка с изцяло мрежеста вътрешна част предлагаща повече от достатъчно пространство за спане на 2-ма души, както и възможност за седене комфортно.


Chrysalis

 

 

Ново за 2009 - Chrysalis - патентована система хамак-палатка


Chrysalis - най-тестваният продукт на търговския панаир Outdoor 2009.

Eureka! представи за пръв път Chrysalis на европейския панаир за туристически и спортни стоки във Фридрихшафен, Германия.
Chrysalis е първият патентован хамак, който предпазва от насекоми и дъжд, и гарантира хоризонтална позиция на спане.


Chrysalis

Chrysalis позволява да бъде опънат между две дървета или на скала. Благодарение на двата хоризонтални кола в Chrysalis може да се спи хоризонтално, независимо дали по гръб, корем или настрани. Мрежесто покривало и горен слой се грижат за защита от насекоми и държат лошото време отвън. За допълнителен комфорт има прозорец и място за багаж.

 

 

 

Fingerboard

.fingerboard

  • Качествена изработка от дъб. Лесно се вписва в интериора на дома.
  • Закрепва се с дюбели над врата
  • Размери: 62 х 14.5 х 6 cm

  • Цена: 75 лв

 

 


Уникални иновации в областта на ултра леките палатки

 

 

Skylite 2 (1,64kg)         Zephyr 2 (1,98kg)         Spitfire Solo (1,1kg) 

С представянето на три нови ултра леки модела палатки, Eureka! за пореден път доказва, че е лидер в областта на дизайна и технологиите.

Моделът Skylite 2 SUL 20D е най-леката двустенна палатка със самоносеща конструкция с минимално тегло 1,64 кг и пълно тегло 1,75 кг и покривало от 20 Denier непрокъсващ се (ripstop) найлон.

Eureka! е първият производител, въвеждащ този свръх лек материал за палатки на европейския пазар. Вътрешната част на плата е с полиуретанова промазка, устойчива на огън, с подлепени шевовете . Размерите на Skylite са дължина 220, ширина максимум 145, минимум 100, и височина 105 см, което е достатъчно за двама души.

Следващият модел от серията е Zephyr 2 SUL, направен от 30D непрокъсващ се (ripstop) полиестер. Тази просторна палатка с 2 вестибюла и тежи малко под 2 кг.

Последният модел от серията е Spitfire Solo SUL, единична палатка с минимално тегло 1.1 кг.

Всички модели имат оптимално съотношение пространство-тегло, което ги прави идеални за туристи и колоездачи, загрижени за теглото на раниците си.

 

Система на окачване E!Lite – удобство за вашият гръб

Само най-доброто е достатъчно добро за Eureka! За това ние инвестирахме близо 2 години в проучвания, дизайн и разработката на E!Lite системата за окачване. Тествана в хималайски експедиции тази система на окачване за туристически раници е едно от най-изпитваните изобретения.

Ключът към удобната раница е гърбът с точна дължина. E!Lite е напълно регулируема по височина и пасва на мнозинството от хората. Гърбът и презрамките са конструирани така, че раницата продължава да е удобна и след цял ден носене. Мрежи са използвани за увеличаване на проветрението на гърба и минимизиране на изпотяването.

Специално за дамите Eureka! предлага и дамска версия на гърба - съобразена с дъпжината, извивките на гърба, раменете.

С E!Lite системата са оборудвани моделите Archimedes и Apollo.

Archimedes е многофункционална раница със всички екстри. С обем от 62+8 литра тази раница е проектирана за взискателния пътешественик, ценящ ниското тегло и комфорта при продължителни преходи. Освен системата на окачване E!Lite, раницата включва уникалната компресионна система на Eureka! Tri-lock, която държи раницата стабилна и максимално прехвърля теглото към гърба така, създавайки усещане за двойно по-малко тегло. Към раницата е включен 8 литрова малка раница, която може да се отделя. Разбира се, има и покривало за дъжд за неизбежното лошо време.
   
Apollo е елегантна раница с вътрешна рамка и множество функции. Специалните v-образни странични компресионни ленти фиксират товара да е стабилен при ходене по трудни терени.

Създадени за предизвикателства - Тест: Autumn Wind XD

Оценка: Отличен - Eureka!'s Autumn Wind XD stood the test

Куполни и хибридни палатки с цени до 300 евро бяха тествани в юлското издание на списание Alpine - и Eureka! Autumn Wind XD получи много добра оценка. Свободностоящата палатка за двама се бори с модели на фирмите Lafuma, The North Face, Vaude, Salewa и Robens. Високата стабилност, минималната нужда от колчета, прибраните панели бяха посочени като отлични черти на този модел. По-устойчива по време на теста, Autumn Wind XD изпревари Vector 22 от North Face, Taurus на Vaude, Grey Rock на Robens, Refuge II на Lafuma и Eclipse на Macpac.